Wednesday, November 30, 2011

Next Chapter



yooo peeps, korang semua nmpak ann perubahan blog iman. hahah.. actually, iman tak expect nak ubah kesemuannya.. hikhikhik.. okeyss, we start from the beginning. * mesti korang tak paham*  i mean dari mana datangnya idea nak tukar template, header and semua lah. check it...



Waktu First Time Menjejak kaki ke Dunia Blogger
hehe, actually, iman dah lama nak tukar ke denim template. tapi, dok cari toturial tak jumpa.. dulu-dulu, waktu iman first time melangkah ke dunia blogger, satu pa pon tak tau haih! saja nak buat.. hehehe.. iman ada 2 blog, Speak Now * blog pink ni* satu lagi, Today Was A Fairytale.. * blog lama* tengok! semua tajuk lagu Taylor Swift.. ahaks! actually, iman minat taylor swift..okeys, back to the story, dulu, iman main hentam jee, waktu dulu2, iman nak decorate pon tak tau, HTML? edit HTML? what the meaning??? haa... dulu2, otak jakun lagi. hahaha... mna nak tau pa ann... so, iman main terjah ja... asal nampak blog lawa2, mesti tanya " cantik background, cari kat mna ekk?" " nice! give me the url" bla bla bla... aaaaahhh! tu la yang iman selalu buat semasa kureng cerdik dalam nak meng-decorate blog nie.. ehek!! aish! jangan berlagak sombong! kalau tak tau, mesti kena tnya, " malu bertanya sesat jalan, kan?" haha... waktu dulu jugak, klau nampak widget yang lawa2, selalu copy2.. hahaha... teringat lagi waktu dulu... kalau boleh, kat sidebar tu penuh gambaq, widget, clock lawa2.. hahaha.. tapi, kalau tengok, pening kepala.. ermmm.... tak pa la kan... practice make perfect... 

okey, itu waktu otak tak pandai meng-decorate. but NOW, Alhamdulillah, dah boleh decorate dengan sendiri.. berkat kesabaran yang tinggi dalam mencari toturial.. hehehe... *Thank blogger yang telah memberi toturial mereka yang sangat awesome itu! hehehe... kebanyakkannya kena guna code la.. code warna la, code itu la ini la.. Ya Allah, Macam2.. but, i can fix it by myself! heeheh... okey, tak nak merapu.. continue with the theme...


PINK?
apa istimewanya pink ni? Okey, actually, I loved pink! but i'm not bimbo! iman tak la fanatik sampai semua barang2 iman warna pink.. tak la macam sampai tu sekali... iman suka warna pink sebab pink is a soft colour. kebanyakkan gigirl kat luar sana suka colou pink.. kan? kan??? mengaku cepat! pink jugak tergolong dalam katogeri warna yang sejuk?? betul ker?? tapi, kalau pink yang ang-ang tu memang iman tak suka la.. hahaha... sakit mata memandang.. hehehe...


okey, that for today.. i hope ypu will enjoy my entry.. i know it looks like annoyed, but i don't care. i just let my heart to speak what i want to share.. it all, not more than it.. hahaha... 

till then
Iman..

p/s : I miss you cousin...









Thanks For Reading. You Are Awesome

Nah! Ambik Kau!







hehehe.... finally, iman berjaya jugak menukar kesemuanya.. * blog* hehe.. actually, iman tak expect nak ubah kesemuanya.. ni pun macam sikit-sikit ja.. okey2, sebenarnya, iman nak taip sikit saja.. rasanya dah lama tak post entry.. heheheh.. sorry to say derrr... okey, i don't want to waste the time... hari ni jugak, i will fly to Penang AGAIN! to pick my sister. huhu! I miss her so much! okey2.. hope we'll see again! ahaks!!

Till then
Iman 
Lama tak update blog, Otak terus BLANK

Thanks For Reading. You Are Awesome

Saturday, November 26, 2011

Punca Utama Mengapa Wanita Menangis







Hye peeps, hari ini iman nak kongsi satu entri tentang wanita.. erm, punca wanita menangis? ada berbagai punca. tapi yang iman jumpa ada 5 ja. Iman pon copy ja.. * thanks to the writer* so, check it out...


Hormon
Seperti yang anda sendiri ketahui, hormon wanita lebih mudah berada di dalam keadaan yang tidak stabil terutamanya apabila mereka datang bulan. Tekanan yang sebelum ini biasa untuk mereka, akan menjadi satu tekanan besar yang mampu untuk membuatkan mereka menangis. Ramai wanita yang bersetuju menyatakan mereka lebih kerap menangis ketika datang bulan (haid). Elakkan daripada memberi sebarang tekanan kerana mereka akan menjadi lebih sensitif pada waktu ini. Dikhuatiri masalah yang kecil akan menjadi semakin besar.
Manipulasi
 Adakah anda perasan bahawa kebanyakan wanita yakin bahawa lelaki lemah terhadap air mata wanita. Pemikiran seperti ini telah diterapkan sejak dari dulu lagi dan menyebabkan ada sesetangah wanita menyalahgunakannya untuk memanipulasi sesuatu keadaan itu. Mereka juga yakin bahawa seseorang lelaki sanggup malakukan apa sahaja hanya untuk memberhentikan tangisan air mata mereka. Ianya memang agak sukar untuk dinafikan,  terutamanya apabila sedang berada didalam situasi, tetapi lama-kelamaan segala niat yang tersembunyi pasti akan terbongkar.
Luahan emosi yang ikhlas
 Tidak semua wanita menangis kerana hendak memanipulasi anda, ia hanya segelintir sahaja. Lebih ramai wanita menangis kerana luahan emosi yang ikhlas. Seperti yang anda sendiri ketahui, pemikiran seseorang wanita lebih mudah dipengaruhi oleh emosi berbanding pertimbangan. Mereka secara automatik akan mengekspresikan sesuatu tindakan itu mengikut emosi yang sedang mereka lalui, berbanding lelaki yang cuba mengawal tindakan mereka supaya tidak terikut dengan rentak emosi mereka sendiri. Ini adalah perbezaan ketara antara lelaki dan wanita. Seseorang lelaki lebih mementingkan pertimbangan.
Kemarahan
Tidak sama seperti lelaki, wanita lebih cenderung untuk meluahkan kemarahan mereka melalui tangisan. Ia merupakan sifat semulajadi seorang yang bergelar wanita. Terutama apabila anda melakukan sesuatu perkara yang mereka tidak suka. Dan majoriti wanita bersetuju bahawa sekiranya mereka meluahkan kemarahan melalui tangisan, mereka akan berasa lebih tenang selepas itu. Ia juga dianggap salah satu alternatif terbaik untuk meluahkan perasaan bagi wanita.
Memori
Wanita merupakan makhluk ciptaan yang mempunyai pemikiran yang paling kompleks di atas muka bumi ini. Mungkin ketika anda sedang bergembira dan secara tiba-tiba sahaja mereka mampu untuk mengingati kenangan lalu yang boleh membuatkan mereka menangis. Menurut daripada kajian, wanita lebih banyak mengingati setiap detik kehidupan yang mereka lalui berbanding lelaki. Kebolehan memori mereka untuk mengingat kenangan dalam jangka masa yang panjang membuatkan mereka sering untuk muhasabah diri sendiri.

Tangisan memang agak asing bagi lelaki. Tetapi kesimpulan yang mudah untuk dibuat adalah, apabila wanita menangis, mereka sebenarnya memerlukan anda. Lakukan tanggungjawab anda sebaiknya untuk menenangkan mereka. 

Thanks For Reading. You Are Awesome

Friday, November 25, 2011

Contest I'm Proud To Be A Blogger






annyeong!! huahaha... this day, iman terasa nak join contest.. contest lagik! actually, dalam bnyak2 contest yang iman join, tak pernah menang.. tak pe, bukan rezeki iman lagi.. insyaAllah.. okey2, tak nak cakap bnyak.. Check It ~






taaddaaa... nampak best kan?? memang best.. mari la join ramai-ramai..

Syarat2 penyertaan..

  • mesti ada blog * kalau tak dak, sign in*
  • warganegara Malaysia * senang nak post hadiah*
  • wajib follow blog wawa dan nana untuk tahu update2 terbaru. copy gambar diatas dan directkan  ke blog wawa atau nana
  • tidak melebihi 15 patah perkataan.
  • tidak kira sama ada english atau bahsa melayu * slogan*
  • tag 3 orang dan pastikan dia tahu..
  • postkan link post anda mengenai contest ini.

cara-cara pemilihan

  • tidak menggunakaan sistem VOTE
  • pemenang dipilih berdasarkan blog dan slogan
  • if you want to win, decorates your blog.. =)

the present?? 


  • pemenang pertama - owl necklace beserta topup RM20
  • pemenang kedua - edit blog beserta topup RM10 *blogskin
  • pemenang ketiga - edit blog beserta topup RM5 * washed
      Sagu hati.
- peserta yang mendapat tempat ke- 4 hgga 10 akan mendapat hadiah sagu hati  seperti header, sidebar      dan lain2 * untuk blog sahaja*

For More Information, visit Wawa

.My Slogan...
Saya bangga menjadi seorang blogger kerana saya boleh share kisah kehidupan saya disamping bertukar pendapat bersama kawan2 yang lain.

saya tag...










Thanks For Reading. You Are Awesome

Thursday, November 24, 2011

Contest " My Photoshoot"





Alhamdulillah, lastly, i have an idea to update my lovely blog! hahaha... actually, iman ada jumpa contest.. Contest lagi.. ahahaha... iman nak masuk jugak.. sebab ianya ada kaitan dengan photoshoot.. hahahah.. iman suka photoshoot.. hehehe... 




hehehe... interesting, right? hahaha.. that's why i want to participate.. hehehe...

The Conditions Are..

  • letak BANNER di atas dalam entry anda
  • letakkan SATU photoshoot anda
  • dan NYATAKAN lokasi gambar tersebut
  •  tag 3 orang kawan
  • letak LINK anda ke ruangan komen

Tarikh Tutup
15/12/2011

For more information.. visit Risya


gambar yang dipertaruhkan..



lokasi : Alor Star, Kedah..
gambar ni diambil di halaman rumah Iman.. waktu ni, adik and cousin iman main badminton.. =)

harap2 menang.. insyaAllah... =)

Saya Tag..









Thanks For Reading. You Are Awesome

Wednesday, November 23, 2011

Smiles Like Rainbow..





yuuhhuuu... Ya Allah, yesterday, i saw the rainbow! sooooo beautiful.. ye la .. i terpaksa meredah hujan semata-mata nak snap gambaq rainbow.. hehehe... actually, it was a drizzle rain.. hahah..



you see?? it's a rainbow... i was excited you know!! hahaha... budak tak pernah tengok pelangi.. hahah



rainbow..



nak jugak dengan rainbow.. p/s.. muka toya! hahaha... =P



hadi tengah memancing a.k.a mengail!! haha



Oh My Allah! rupa-rupanya ada 2 rainbow kat situ.. hahaha... cantik sangat!!



kebesaran Ciptaan Allah.. Subhanallah!








Thanks For Reading. You Are Awesome

Rumah 'Berhantu' Di Seksyen 2








hye peeps, okey, hari nie iman nak share ngn korang tentang cerita hantu di Seksyen 2, Shah Alam. actually, cerita ni dah lama berlaku, but iman nak share arr ngn korang.. furthermore, when i read this entry, i can't sleep.. hahah.. so horror! Check It Out...

p/s.. iman tak tahu la cerita ni benar atau tak.. tapi, banyak orang post entry pasal cerita nie, agak menarik juga.. hehehe... soooo! layan~




ni ar rumah yang dikatakan berhantu..sapa2 yang berani
dipersilakan untuk datang menyewa ataupun cuti2 malaysia


TRUE STORY!

   9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara
   pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb
   kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn
   kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet
   world [kalo korang tau la].

   Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt
   bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan
   je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke,
   pelik, rimas, takut semua ada.

   Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya
   byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free
   la....[?]
   Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk
   katanya...
   Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt
   tingkap blk atas.

   Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas
   brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk
   tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first
   kena.

   Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut.
   So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup].
   Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye
   tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt
   sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah
   bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu
   sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi
   org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket
   [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu
   smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm.
   Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

   Mlm tu kitorg kna lg teruk.

   Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk
   sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape
   lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun
   xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs
   Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2
   ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk
   blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah
   kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute
   dlm bilik? Ahh suda...
   Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh
   selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what?
   ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau
   hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

   Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg
   pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak
   tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb
   nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak
   sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar
   umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg
   pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

   Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang
   ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau.
   Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak
   restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua
   xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau
   trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n
   kunci motor.
   Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk
   pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn
   ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor
   kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu,
   Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil
   babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk
   muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk
   trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran
   hakim!!!!

   Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk
   ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12
   lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt
   tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt
   atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+
   koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt
   dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g
   bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu
   bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr
   tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik
   jek xpatah.

   Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt
   dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb
   ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah!
   Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya
   memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

   Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak
   kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp
   c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya
   xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru
   betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

   Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg
   lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb
   takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu.
   Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain.
   Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

   Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde
   ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak,
   Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg
   try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde
   org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu
   dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang
   tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai
   meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg
   sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim
   ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon
   antara kitorg brckp....smp subuh!!

   Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat
   berdebar-debar. Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu
   umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni,
   memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu
   aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu
   dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn
   umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi.
   Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah.
   Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling
   berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call,
   katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya.
   Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call
   no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

   Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk
   melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya
   kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g
   hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform
   yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah,
   takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital
   klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg
   kuat ckp yg hal ni x abis lg.

   Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius
   parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something
   else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni
   x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air
   mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni
   da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole
   brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah.
   Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg
   dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon
   kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt
   tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu
   parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah
   alam.

   Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe.
   Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan
   sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg
   jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali
   org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik
   salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik
   keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu
   blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2
   naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk
   muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50
   jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

   Aku demam 3 hari.

   Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

   Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn.
   Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb
   sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu
   rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh
   da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh
   kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati
   aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau
   tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt
   jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta
   tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi.
   Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus
   xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne
   dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln
   bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

   Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia
   jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili
   dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin,
   kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg
   lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia
   roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe,
   kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

   Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt
   abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn
   ingat ko smp bebila...al- fatihah

   Ops..Umah bunglow kt seksyen 2 tu smp skang ad lg [agaknye]. Tiap
   kali ak lalu kt area situ mst ak rs sedih sgt. Lg satu,ms hari last
   kitorg kt umah tu, si Wak da trtinggal hp dia kt bilik atas. So pada
   sesape yg berani, boleh la amik hp tu tp itupun kalo korang berani
   la...nokia 3310



p/s: saya sendiri pun tidak tahu akan kebenaran cerita ini...apapun yang baik kita jadikan pedoman yang kurang baik kita jadikan sempadan



Thanks For Reading. You Are Awesome

Playing Without Counting The Time




Annyeong you all... hehe... today, i gonna story to you all about yesterday.. yesterday, hadi, izul,adam and i were playing badminton.. it was wonderful with our laughing, cheering and painful.. Painful? Man! whose wounded yesterday? worst or not? hahaha... shocked right??... check it out....


my younger brother.. 


fearless..

fearful 

hadi with his skill 

adam with his skill 

iman with her skill..
eh! kejap2.. skill apa yang aq ada? hahaha... I just jadi photographer ja kat situ..





poyo's face.. haha!

testing skill Iman ber-photograph.. ahaks

smile... =D

testing skill lagik! harap2 boleh jadi photographer yang mahir! ahhh! blah arr ko! hahah

actually, tak banyak pun gambq diorang main.. gambaq iman yang banyak! hahahaah

all of sudden, Izzul jatuh dengan secara tiba2.. kami pakat terkejut lalu ketawa terbahak-bahak... 

hadi ketawa sampai jadi macam ni. iman tak tau nak describe macam mna, so tgok gmbaq ja.. =P

adam hanya ketawa sambil cover macho.. ahakx.. blah arr ko!

actually, iman pon main badminton tapi sayang. tak dak gambaq iman main.. hurm.. tak dak sapa pon nak snap gmbaq iman.. tak pa la... =)

tired face... serius! penat kot... 

p/s ... i'm not beautiful queen, i'm just ordinary girl who doesn't know what means of beauty..

till then,
peace yawww!!





Thanks For Reading. You Are Awesome

Tuesday, November 22, 2011

Say Hello To my AYAM





Yiipppppeeyyy.... hari ni, Iman tk dak keja. so iman nak update blog psal ayam kat umah iman.. actually, ayam kat umah iman sangat manja dengan kami.. hahaha... terutamanya JIM.. jom layan profile diorang..

ni Jim... dia ni bapak kepada semua ayam kat rumah saya.. I mean Jim is mastermind la.. Jim ni sangat manja dengan kami coz dia lah ayam pertama yang kami bela,. skarang ni, dah tua bangka dah.. tengok bulu pelepah dia, dah banyak warna puteh.. tu maknanya dah beruban.. hahaha. hikhikhik


ni plak Beckham.. heheh... Dia ni yang paling handsome.. hahaha..dia ni agak pemalu.. hahaha..


Aminah.. but i call it as Minah.. Minah ni suka cover cun! hahaha..dia ni suka kat Beckham.. hahaha


yang ni pulak.. Jessy, but i call it as Jess... Jess ni isteri kepada Jim. hahahah. ayam pun kawin maaa... 



the ayams and I.. hehe.. actually, banyak lagi ayam.. cuma iman taknak masuk dalam kebun tu.. selepas iman jumpa Cik Ular dalam kebun tu, kecut perut smpai tak mau masuk dah.. hahahahah.. so, iman tangkap yang mna yang ada.. hehehe.. not bad la kan.. =)







mereka2 diatas sedang berseronok! tapi, esok lusa tunggu masa nk kena sembelih.. kesian diorang..




Thanks For Reading. You Are Awesome